Alfons Alsema - Alles over leven met A.L.S.

De boeken

Alfons Alsema draaft door 

Ontdek het aangrijpende verhaal van Alfons Alsema in “Alfons Alsema draaft door”. Dit boek neemt je mee in zijn leven met ALS, dat niet alleen zijn eigen bestaan, maar ook dat van zijn naasten op zijn kop zet. Betreed samen met Alfons de wereld van zorgprotocollen en ervaar hoe hij in conflict raakt met zijn revalidatiearts.

Na enkele jaren van langzame fysieke achteruitgang vindt Alfons zijn hoop op een toekomst terug. Zijn vrouw Astrid ervaart, dit, met  amoureuze assistentie van de lokale dansleraar, op haar eigen unieke wijze. Wanneer een kleurrijke zorghulp haar  intrede doet, krijgen het verhaal en de snode plannen van het danspaar een onverwachte wending. De gemeenschap wordt overspoeld met roddels en achterklap, uiteindelijk wacht hen een verrassende ontknoping.

Alfons Alsema denkt door 

Duik in het boeiende verhaal van “Alfons Alsema denkt door”. Vijftien jaar na zijn diagnose ALS, reflecteert Alfons diep over het leven en begint hij met het schrijven van columns en een semi-biografische roman. Wanneer drummer Tom naast hem komt wonen, ontstaat er een bijzondere zielsverwantschap. Samen krijgen ze een nog beter beeld van de complexe zorgwereld waarin ze beiden vertoeven. 

Geleidelijk aan beseft Alfons dat hij een unieke ervaringsdeskundige is en zet hij zich in voor de verbetering van de levenskwaliteit van zijn lotgenoten. In deze zoektocht ontdekt hij enkele opvallende inzichten. Ondertussen raken zijn turbulente ex-partner Astrid en haar swingende minnaar Rumba Ronnie verstrikt in de duistere praktijken van crimineel Henk O.

Laat je meeslepen door het inspirerende verhaal van Alfons Alsema, waarin de complexe realiteit van het leven met ALS wordt blootgelegd en waarin hoop, doorzettingsvermogen en het streven naar een betere wereld centraal staan.

Bovendien komt de opbrengst ten goede aan de stichting A.L.S. op de weg en de stichting ALS Nederland  Door deze boeken te bestellen  draag je direct bij aan het belangrijke werk van deze organisaties.

BESTELLEN