Alfons Alsema - Alles over leven met A.L.S.

2 juni 2023 – Valkenswaards Weekblad 

28 mei 2023 – Veldhovens Weekblad 

21.07.2022 Valkenswaards Weekblad

01.07.2022 De Hint

08.10.2022 Veldhovens Weekblad

09.10.19 – Valkenswaards Weekblad –
Door Willem-Jan Schampers

02.10.2019 – Eindhovens Dagblad –
Door Dominique van Elshout


Facebook – februari 2020 – Walter de Wit

Je bent een echte Valkenswaarder als…..je soms ook in onze gemeente wel merkt dat het zorgsysteem in kwaliteit achteruit holt. Maar, ondanks dat zijn er altijd lichtpuntjes, zo laat 
het boek van Johan Foliant en Marieke Meischke zien. 
Zaterdag om 11.00u zijn ze in de bieb, lezen voor uit hun boek en vertellen over de strijd van Johan tegen de dodelijke ziekte ALS. Johan (oud-Valkenswaardenaar en getrouwd met Rianne, dochter van kapper – voor-al-uw-Sinterklazen – Van Gorp) is ALS-patient en tegen alle verwachtingen in is hij er gelukkig nog steeds; alive and kickin’! Samen met zijn buddy Marieke schreef hij de gedeeltelijk autobiografische roman ‘Alfons Alsema Draaft Door’, een bitterzoet verhaal over hoop, humor en hartstocht in de ruwe werkelijkheid van zijn leven met de ongeneeslijke ziekte ALS. Het boek speelt zich grotendeels af in Valkenswaard en aan de hand van het personage Alfons Alsema wordt de chaos in de zorgverlening zichtbaar gemaakt.
Maar het laat ook zien hoe het voor chronisch en dodelijk zieken mogelijk is in de zorgjungle te overleven.
Met de creativiteit en de humor van Johan die in de strijd tegen ALS op zichzelf is aangewezen.
Kom kijken en luisteren zaterdag om 11.00 uur in de bieb, want Johan en Marieke hebben een geweldig verhaal te vertellen dat iedereen, ziek of kerngezond, enorm zal aanspreken én raken.
En ik verzeker je, na een uurtje ga je met een glimlach op het gezicht naar buiten. 
Barend Fransen – Frits Magazine – Februari 2020

Dankzij 3FM Serious Request staat ALS volop in de schijnwerpers. Er zal veel aandacht uitgaan naar de verschrikkelijke gevolgen van deze ziekte en medicijnonderzoek. Met deze actie willen we niet alleen geld inzamelen, maar ook de emotionele impact van ALS onder de aandacht brengen.Het is niet alleen de fysieke aftakeling waar we mee moeten omgaan; het zijn ook de onzichtbare stormen van emoties die ons en onze dierbaren raken.
Er is weinig aandacht voor onze geestelijke gesteldheid waardoor het soms voelt alsof we aan ons lot worden overgelaten.. Dit heeft verwoestende gevolgen voor ons leven en dat van onze geliefden. We willen niet alleen als patiënten worden gezien, maar als individuen waarbij mentaal welzijn net zo belangrijk is als fysieke gezondheid.